Carta a l'alcalde de Reykjavík (Jón Gnarr): 'Tu i Trump'

Ahir vas arribar a Barcelona per explicar-nos la teva vida, tu que eres un actor, un còmic, un monologuista molt conegut a Islàndia que un dia, en conya, vas fundar un partit que es deia The Best Party, El Millor Partit, i, encara no saps com, vas arribar a ser alcalde de Reykjavík del 2010 al 2014.
Durant la campanya electoral, la premsa i els altres polítics et van dir de tot. Que si pallasso, que si Berlusconi, que si Hitler -els més agosarats-, però la gent estava farta de com anaven les coses a Islàndia i van votar algú que s’estimaven i que sabien que no tenia res a veure amb els que havien manat sempre en aquella illa. Feies promeses i avisaves que no en compliries ni una: tovalloles gratis a les piscines i a les saunes, un ós polar al zoo i un parc Disney a Reykjavík. Quan totes les enquestes ja et donaven com a favorit, en un debat a la televisió vas anunciar que retiraves la candidatura. Es va fer el silenci i tu el vas trencar amb una sonora riallada: “No, home, no, que era bromaaa!” Total, que vas acabar guanyant amb el 34% dels vots i vas pactar amb els socialdemòcrates posant una sola condició: els teus socis havien de visionar tota la sèrie The wire abans de formar govern junts.
Així ho van fer, suposo, i així et vas estar quatre anys d’alcalde de la capital islandesa. Vas acabar el mandat content i esgotat. I aquí ho vas deixar. Encara que totes les enquestes t’anessin a favor per repetir com a alcalde. Encara que també fossis el favorit dels electors per ser primer ministre d’Islàndia. A canvi, vas escriure, dirigir i interpretar una sèrie per a la televisió: L’alcalde, les peripècies d’un còmic que entra en el món de la política. També has publicat llibres (dos estan traduïts al castellà: De cómo me convertí en alcalde y cambié el mundo, i El Indio ) i ara voltes pel món presentant-los.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El sapo es un príncipe. Y viceversa en Revista de Libros

La historia de Marga Gil Roësset en El Mundo